PostNL test pakketbezorging per drone

PostNL onderzoekt de mogelijkheden om drones in te zetten om pakketten te bezorgen. Dat heeft entrepeneur in residence Arnoud Haverlag bekendgemaakt op het Retail Cross Media Summit. PostNL volgt daarmee de stap van onder meer Amazon, dat met de dienst Prime Air pakketten binnen dertig minuten bij de klant wil bezorgen.

Haverlag liet onder meer een foto van een vliegende PostNL-drone zien. “Die is niet gefotoshopt”, vertelde hij daarbij. “Het zou toch geweldig zijn om daarmee over de Biesbosch te vliegen.” Meer wilde hij er echter niet over kwijt.

Haverlag is mede-oprichter van softwarebedrijf Marvia, een online toepassing waarmee klanten online printmateriaal kunnen produceren en vervolgens doorsturen naar printers en distributeurs. Dat bedrijf werd in augustus 2012 overgenomen door PostNL, waarna Haverlag bij de logistiek dienstverlener de taak kreeg om innovatieve ideeën uit te werken.

“Het uitgangspunt is de vraag hoe we het zouden aanpakken als we een nieuw postbedrijf zouden oprichten”, zegt hij. Zo werkt hij nu aan het project Mastering Movements, een platform voor alle vormen van logistieke verplaatsingen. Zo kunnen klanten daar aangeven waar en wanneer ze pakketjes willen ontvangen of welke brieven ze niet hoeven te ontvangen. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden om een bestelling bijvoorbeeld op een GPS-locatie af te leveren. “We zijn op zoek naar nieuwe businessmodellen”, zeg Haverlag. “Daarbij trappen we tegen de heilige huisjes aan.”

Eerder: Amazon test bezorging per drone

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!