Minister Kamp onderzoekt wifi-tracking

Minister Henk Kamp van Economische Zaken onderzoekt in hoeverre winkeliers voorbijgangers op straat via hun mobiele telefoon mogen volgen. Daar is namelijk niet zomaar een antwoord op te geven, stelt hij. Hij gaat met het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) overleggen over het vraagstuk.

Een klant die een winkel binnengaat die hen via wifi volgt, moet daar volgens Kamp van op de hoogte gesteld worden. Dat geeft hem voldoende mogelijkheid om tracking te voorkomen, stelt hij. Wie niet gevolgd wil worden kan volgens de minister zijn telefoon uitzetten. Hij stelt dat sommige klanten het namelijk wel handig vinden wanneer de winkel over informatie beschikt waarvoor zij als consument belangstelling hebben.

Kamp liet verder aan de Tweede Kamer weten dat ‘allerlei ontwikkelingen’ niet zomaar afgeremd moeten worden. “Het is 2014.”

BAS Group liet eind januari weten wifi-tracking uit te rollen naar al zijn 160 winkels van de formules Dixons, MyCom en iCentre. Daarmee meet het retailconcern onder meer hoeveel bezoekers er binnen komen, hoe lang zij blijven en welke bezoekers al eerder een bezoek aan één van de winkelketens brachten. Daarnaast wordt gemeten hoeveel van de mensen die langs de winkelruiten lopen, daadwerkelijk naar binnen gaan. De winkelketens informeren klanten over de wifi-tracking met behulp van bordjes en stickers.

Eerder: BAS Group rolt wifi-tracking uit

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!