Hoogvliet zet seniorenbus in

Supermarktketen Hoogvliet vervoert vanaf 28 februari senioren wekelijks met een bus naar zijn supermarkt. De zogenoemde Seniorenbus brengt bewoners van vier verzorgingstehuizen in Hilversum naar de plaatselijke supermarkt aan de Seinstraat.

Hoogvliet werkt voor het initiatief samen met zorginstelling HilverZorg en de Gooise Praktijkschool. Scholieren zorgen voor persoonlijke begeleiding van de ouderen, terwijl er een vrijwilliger van HilverZorg aanwezig is als aanspreekpunt voor de scholieren, senioren en bedrijfsleider van de vestiging van Hoogvliet. De vrijwilligers zullen de ouderen tijdens het winkelen en in- en uitladen van de boodschappen bijstaan.

De supermarktketen laat weten het belangrijk te vinden dat ouderen zelfstandig hun boodschappen blijven doen, ‘ook als zij minder mobiel zijn geworden’. Met de Seniorenbus wil Hoogvliet een bijdrage leveren aan de lokale gemeenschap.

Uit eerder onderzoek van GfK bleek dat supermarkten richten zich te weinig op de groei van het aantal 65-plussers. Zo past de branche de portiegrootte niet aan of hanteert het geen grotere letters op verpakkingen, terwijl GfK verwacht dat hun supermarktbestedingen van 8,1 miljard euro in 2013 zullen groeien naar 14,5 miljard euro in 2025. Daarmee zijn ouderen goed voor eenderde van de totale supermarktomzet.

Eerder:
'Super laat 65-plusser links liggen'

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!