Eenderde van Nederlanders beschikt over scan-app

Bijna eenderde van alle Nederlanders beschikt over een applicatie om QR- en AR-codes te scannen. Dertien procent van de Nederlanders maakt daar ook daadwerkelijk gebruik van. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoekbureau Team Vier onder 597 Nederlanders, dat dinsdag op het Retail Cross Media Summit is gepresenteerd.

Consumenten scannen codes meer met hun smartphone dan hun tablet. 21 procent van alle smartphonegebruikers gebruikt een scan-app, tegenover negen procent van de tabletgebruikers. Zeven op de tien gebruikers geeft aan een code te scannen om meer productinformatie te krijgen, terwijl 29 procent via een code gebruik wil maken van een aanbieding.

“De resultaten wijzen uit dat er genoeg potentie is voor de inzet van scan-apps”, stelt medior projectleider marktonderzoek Jos Bettinger. Zo blijkt dat 85 procent van alle gebruikers de mogelijkheid tot scannen hoogstens een keer per maand benut. “42 procent van hen geeft aan dat ze geen aanleiding zien om de scan-app vaker te gebruiken”, merkt Bettinger op.

Hij roept retailers op om meer content aan te bieden, die de consument kan scannen. “Maak mensen bekend met de mogelijkheden van scan-apps”, aldus Bettinger.

Bron: RetailNews

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!