HEMA moet 'stelende' werknemer betalen

Een weekendhulp van HEMA die vriendinnen gratis liet winkelen, hoeft de schade van ruim elfduizend euro niet te betalen. De Amsterdamse kantonrechter heeft bepaald dat een opgestelde afbetalingsregeling niet rechtsgeldig is, omdat het meisje destijds nog minderjarig was.

Een groep meisjes kon volgens de winkelketen maandenlang winkelen, zonder hun aankopen af te rekenen. Nadat de weekendhulp werd ontslagen en een afbetalingsregeling werd opgesteld, trok ze haar bekentenis in. Het meisje zegt niets te hebben gestolen en dat ze de afbetalingsregeling onder druk heeft getekend.

Eerder werd de weekendhulp door de kinderrechter al vrijgesproken van diefstal. De Amsterdamse kantonrechter heeft na de nieuwe procedure tevens bepaald dat HEMA het achterstallig loon van de voormalig werknemer moet betalen.

Uit onderzoek van Euromonitor International bleek dat Nederlandse retailers in 2012 een miljard euro omzet in rook zagen opgaan door derving. Negentien procent van het winkelpersoneel in ons land maakt zich schuldig aan diefstal.

Eerder: Nederlandse retail loopt miljard mis door derving

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!