Agrimarkt lanceert app voor streekproducten

Supermarktketen Agrimarkt lanceert in maart een zogenoemde interactieve foodapp voor zijn winkel in Goes. Klanten worden met de applicatie beter geïnformeerd over bepaalde producten en kunnen via hun smartphone rechtstreeks met de producenten communiceren. Dat heeft Agrimarkt woensdag bekendgemaakt.

In eerste instantie is de app beschikbaar voor streekproducten in de categorieën eieren, kaas en chips. Klanten die de speciale codes op deze producten scannen krijgen rechtstreeks informatie van de teler of veehouder. Dat kunnen volgens Agrimarkt onder meer productgegevens, twitterfeeds, foto's en video’s zijn.

Consumenten krijgen zo onder meer inzicht in wat er in het product zit en waar, door wie, wanneer en hoe het gemaakt is. Producenten kunnen daarnaast gestelde vragen direct beantwoorden. ‘Zo wordt de voedselketen inzichtelijk en wordt een brug geslagen tussen producenten en consumenten’, aldus Agrimarkt.

Agrimarkt beschikt over vijf supermarkten in Zuidwest-Nederland. De keten maakt onderdeel uit van de Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging (CZAV), waar ruim drieduizend agrarische ondernemers bij aangesloten zijn.

Bron: RetailNews

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!