FNV woest op La Place over zondagtoeslag

La Place handelt met een eenzijdige verlaging van de zondagtoeslag in strijd met de cao. Daarmee worden de werknemers benadeeld, stelt FNV Bondgenoten vrijdag. De vakbond laat weten woest te zijn over handelswijze van het zusterbedrijf van V&D.

La Place is volgens het FNV van mening de toeslag te mogen verlagen vanwege het toeristenregime, dat geldt in gemeenten waar winkels vaker dan twaalf keer per jaar open mogen zijn. Nu Eindhoven, Arnhem en Enschede de zondagsopenstelling hebben verruimd, heeft de restaurantketen daar de toeslag voor medewerkers verlaagd. Het toeristenregime is echter op 1 juli 2013 uit de Winkeltijdenwet geschrapt, stelt bestuurder Niels Suijker. “Dus deze bepaling in de cao is niet meer van toepassing.”

Daarmee mag La Place zowel volgens de wet als de cao de toeslag niet eenzijdig verlagen, zegt Suijker. “Het lijkt mij dat La Place met de verlaging van de zondagtoeslag een verkapte bezuiniging wil doorvoeren. Dat accepteren wij niet.”

De restaurantketen laat weten deze week te zullen reageren op het standpunt van FNV. "We zijn overigens van mening dat zondagtoeslagen niet meer aansluiten bij de huidige 24-uurs maatschappij", aldus een woordvoerder tegenover RetailNews.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!