Tesco komt met eigen wallet

Tesco lanceert op korte termijn een digitale portemonnee die het afrekenproces moet versnellen. Daarnaast moet de portemonnee de personeelskosten van de Britse supermarktketen terugdringen.

Tesco heeft de afgelopen periode een pilot gedaan waarbij klanten konden afrekenen door hun mobiele telefoon te scannen. Het verschil met andere mobiele portemonnees is echter dat de mobiele portemonnee van Tesco is verbonden aan de bankpas van de gebruiker. Hierdoor hoeft deze niet van te voren te worden voorzien van een bepaald tegoed, maar is deze per direct te gebruiken zonder betalingslimiet.

De app is ontworpen door het eigen technologieteam van Tesco, zonder samenwerking met organisaties als Visa en MasterCard die ervaring hebben met de uitrol van dergelijke betaalsystemen. De definitieve versie van de digitale portemonnee wordt binnenkort toegevoegd aan de app van de keten. In eerste instantie is de portemonnee te gebruiken in tweehonderd vestigingen van de keten. Een landelijke uitrol volgt in een later stadium.

Bron: TheGrocer.co.uk

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!