Kruidvat-inhaker gaat viral en 12 x foodretail

Een gevatte inhaker van Kruidvat en een slim outsourcingplatform voor online shoppers die vaak over de grens winkelen passeerden op de social media-kanalen van RetailTrends Media.

“Werkte ik maar lekker bij Kruidvat”, denkt Eva Jinek regelmatig. De winkelketen greep haar uitspraak in een televisieprogramma aan om haar een baan aan te bieden.  

De dranghekken waren weer nodig bij de opening van Primark in Enschede. In de vestiging van ruim 5.500 vierkante meter vinden klanten behalve kleding interieurartikelen. Het is de achtste vestiging van de prijsvechter in ons land. Voor het eind van dit jaar staan winkelopeningen in Venlo, Arnhem, Rotterdam Zuidplein en Den Haag op de planning.  

Een dozijn foodretailers om van te watertanden was het onderwerp van de wekelijkse rubriek 12x. Naast buitenlandse spelers kwamen retailers van Hollandse bodem als Bilder & De Clercq en Stach Food voorbij.  Verder aandacht voor een medewerker van een Japans fastfoodrestaurant die nooit moe of grieperig is en een marketingactie van IKEA op Pinterest.

Op Pinterest was de Franse conceptstore Merci te vinden. Onder de noemer ‘The one and the other’ verkoopt Merci onder meer vintage meubels en kleding vanuit een karakteristiek pand waarin vroeger een behangfabriek zat.  

ShopandBox heeft een outsourcingplatform gelanceerd voor online shoppers die internationale bestellingen doen. Wie veel verschillende producten over de grens bestelt, kan namelijk op hoge verzendkosten rekenen. Gebruikers van ShopandBox creëren een online verlanglijst met producten die zij, wanneer deze compleet is, openbaar maken. Wanneer dit gebeurd is verzamelt een zogenoemde boxer buddy de artikelen en handelt de bestelling af. De producten worden bij hem bezorgd en hij verstuurt de order naar de shopper. Die hoeft daardoor maar één keer de internationale verzendkosten te betalen.  

Tot slot een infographic met de invloed van social en mobile op millennials. Zo staat 41 procent van de ondervraagden open voor locatiegebaseerde berichten van merken op hun smartphone.

Volg RetailTrends Media op Facebook en Pinterest.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!