Petrol Industries' hoofdkantoor en vliegende mannequins

Het nieuwe hoofdkantoor van Petrol Industries en vliegende mannequins in Brazilië passeerden afgelopen week op onze social media-kanalen.

Petrol Industries beschikt in Tilburg over een nieuw hoofdkantoor, inclusief showroom. Het Nederlandse modelabel beschikt over zo'n 2700 verkooppunten verspreid door heel Europa, maar het nieuwe pand doet ons verlangen naar een brandstore. Het project is gerealiseerd door Van der Schans Concept & Design.

Hoezo pakketten bezorgen per drone? De Braziliaanse modeketen Camisaria Colombo liet ter gelegenheid van Black Friday hele mannequins invliegen. Bekijk de opvallende video op RetailWatching.

In de wekelijkse Facebook-rubriek 12x kwam afgelopen vrijdag een dozijn nieuwe voorbeelden van guerilla marketing voorbij. Specsavers doet voorkomen alsof een scooterrijder door zijn advertentie is gereden, terwijl Nike mensen stimuleert de roltrap te vermijden.

Ook was er op Facebook ruimte voor de feelgoodfilm van UPS, het koffietheater van Starbucks, het Subconscious Menu van Pizza Hut en de nieuwste cover van RetailTrends.

Op Pinterest was afgelopen week aandacht voor foodretailers die zich inspannen om verpakkingsvrije producten aan te bieden. In Italië timmert Effecorta aan de weg met de opening van drie verpakkingsvrije winkels in een jaar. Effecorta is een coöperatieve onderneming waarbij lokaal geteelde producten te koop zijn. Meer voorbeelden van inspirerende verpakkingsvrije initiatieven zijn te vinden op RetailWatching.

Koffie wordt steeds meer beschouwd als lifestyleproduct en fashionretailer Ralph Lauren haakt daar op in met zijn eigen koffielijn. Op de tweede verdieping van de New Yorkse flagshipstore kunnen shoppers in een koffiebar terecht voor een kop Ralph's Coffee. De retailer besteedt het branden en verpakking van de koffie uit, maar laadt Ralph's Coffee in zijn winkel met behulp van kleding, accessoires en een vintage truck

Verder op Pinterest onder meer de kleurrijke fashionretailer Dope uit Los Angeles, een infographic met trends binnen videomarketing voor 2015 en het fastfoodrestaurant Sook.

Volg RetailTrends Media ook Facebook en Pinterest.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!