Ook Alibaba test bezorging per drone

Alibaba houdt een driedaagse pilot waarbij bestellingen bij zijn dochteronderneming Taobao worden bezorgd per drone. Het e-commerceplatform heeft hiervoor 450 shoppers in Peking, Shanghai en Guangzhou uitgenodigd.

De drones bezorgen pakjes met thee van het merk Shou Quanzhai. Het gaat om een eenmalige actie, waarbij de bestelling in de aangewezen regio’s binnen een uur worden afgeleverd. “We zijn nog niet zeker van de toekomstige mogelijkheden”, laat Alibaba weten in een blog.

Alibaba probeert hiermee de gefragmenteerde en onderontwikkelde logistieke infrastructuur in China te vermijden, aldus Forbes. In 2013 kondigde de e-commercegigant de komende vijf tot acht jaar 16,3 miljard dollar (14,3 miljard euro) te investeren in het ontwikkelen van een eigen logistiek netwerk. Daarmee zouden bestellingen over de hele wereld binnen 24 uur worden thuisbezorgd.

Alibaba sluit zich met deze pilot aan bij Amazon, Google en GeoPost die eveneens experimenteren met dronebezorging. Amazon moest de plannen vorig jaar zomer nog in de ijskast zetten, omdat de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA de inzet van commerciële drones als illegaal bestempelt. Alibaba neemt naar eigen zeggen contact op met de lokale autoriteiten voordat de dronebezorging landelijk wordt ingevoerd.

Bekijk op RetailWatching een video van de Alibaba's pilot.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!