​Nederland in top tien aantrekkelijkste vestigingslanden

Nederland staat op een negende plaats van de meest aantrekkelijke landen voor winkelbedrijven om zich te vestigen. Ons land moet onder meer Hong Kong, Singapore en de Verenigde Staten boven zich dulden, zo blijkt uit de Retail Operation Index van ontwerp- en adviesorganisatie Arcadis.

Dat Nederland niet hoger is geëindigd is te wijten aan de economische omstandigheden. Hoewel het reële BBP tekenen van herstel laat zien, blijft de economische omgeving voor retailers moeilijk. Zo blijven de uitgaven door het relatief lage consumentenvertrouwen achter.

Het BBP zal dit jaar naar verwachting van Arcadis verder toenemen, terwijl de inflatie en de werkloosheid teruglopen. Daardoor zullen de condities voor retailers in Nederland verbeteren. Hoewel het herstel voorzichtig en bescheiden is, zal de groei terugkomen wanneer ook het vertrouwen terugkeert.

In de index zijn vijf belangrijke factoren voor vijftig landen bekeken, waar winkeliers rekening mee houden als zij besluiten in te stappen. Daarbij gaat het onder meer om de kwaliteit van de infrastructuur, consumentenvraag en het gemak waarmee een winkel kan worden begonnen. Vooral de omstandigheden in Aziatische landen worden goed beoordeeld. Hong Kong, Singapore en Japan eindigden respectievelijk op de eerste, tweede en vierde plaats. Overheden in deze landen moedigen buitenlandse investeringen volgens Arcadis aan, waardoor de middenklasse sterk groeit.

Top tien aantrekkelijkste vestigingslanden

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!