​Kahn nog tot komend weekend in de race

Cool Investments en de vastgoedeigenaren van V&D hebben nog tot komend weekend de tijd om tot een akkoord te komen. Er moet dan een ‘onvoorwaardelijke overeenstemming bestaan over de uitgangspunten voor ten minste 35 filialen’, zo laten de curatoren donderdag weten.

Een akkoord over de 35 panden is een harde eis van Roland Kahn, blijkt volgens NRC uit een e-mail van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield. De ondernemer heeft in totaal interesse in veertig tot 48 warenhuizen en ‘mogelijk enkele meer op tijdelijke basis’.

Woensdag heeft er volgens de curatoren constructief overleg plaatsgevonden tussen een aantal verhuurders, Cool Investments, de curatoren en La Place. Daarbij is gesproken over ‘een duurzame oplossing voor de huisvestiging’ van de warenhuizen die Kahn wil doorstarten.

Bij de gesprekken heeft Cool Investments ook laten weten dat de financiering bijna rond is. De curatoren laten weten blij te zijn met de geboekte vooruitgang en zijn hoopvol dat een doorstart van een ‘zeer groot deel van de V&D-warenhuizen dichterbij is gekomen’.

Cool Investments heeft bij de onderhandelingen met vastgoedeigenaren concurrentie van Hudson’s Bay, dat zo’n dertig warenhuizen van V&D wil overnemen. Het Canadese concern wil in totaal zestig vestigingen in ons land openen en richt zich daarom ook op andere pandeigenaren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!