​V&D mogelijk volgende week open voor uitverkoop

De curatoren van V&D willen alle warenhuizen vanaf komende woensdag voor de laatste keer openen. Een brief met dat verzoek is naar een deel van de leveranciers verstuurd, meldt de NOS.

De winkels gaan gedurende drie of vier weken gefaseerd open voor de liquidatieverkoop. Het hangt volgens een woordvoerder af van afspraken met leveranciers, verhuurders en personeel of dat ook gebeurt. Er is volgens hem nog geen definitieve overeenstemming over een kortstondige heropening.

Het is onder meer aan de leveranciers die het eigendomsrecht nog hadden bedongen om in zee te gaan met Gorden Brothers Europe, een partij die gespecialiseerd is in het leeghalen van winkels. Het is volgens advocaat Sjoerd Warringa, die leveranciers vertegenwoordigd in een rechtszaak tegen de voormalig eigenaar Sun Capital en topman John van der Ent, niet voor iedereen een even aantrekkelijke optie. Zo zal de opbrengst volgens hem niet heel hoog zijn, terwijl het nog onduidelijk wat er gebeurt met de spullen die alsnog niet verkocht worden. “Sommige merken willen vermijden dat ze zomaar ergens verkocht worden.”

V&D is sinds 15 februari gesloten, zo’n zes weken nadat het faillissement over de warenhuisketen werd uitgesproken. Gesprekken met ondernemer Roland Kahn over een doorstart leverde uiteindelijk niets op.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!