Drogistenactie vitamines en mineralen

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven voert in de maand november een campagne in 3.000 Nederlandse drogisterijen onder het motto: ‘Waar haal jij je vitamines en mineralen vandaan?’. In de winkels hangen raamposters om extra aandacht te vragen voor dit thema.

Ons lichaam heeft vitamines en mineralen nodig. Die kunnen we niet of nauwelijks zelf maken, die halen we uit gezonde voeding. Sommige mensen hebben iets extra’s nodig. Zoals baby’s, kinderen tot vier jaar, oudere mensen, vrouwen die zwanger willen worden, zwanger zijn of borstvoeding geven. Maar waar haalt de consument nu eigenlijk de nodige vitamines en mineralen vandaan? En wanneer zijn vitaminesupplementen aan te raden? De drogist weet er meer van en geeft een deskundig advies over voeding en het grote aanbod aan voedingssupplementen.

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) behartigt de belangen van de drogisterijbranche op alle terreinen, van farmaceutisch tot sociaal economisch. Deze belangenorganisatie heeft als primair doel het verhogen van de kwaliteit in de drogisterijbranche in het algemeen en het waarborgen van de kwaliteit van aflevering van zelfzorggeneesmiddelen door de drogist in het bijzonder. Onder het motto ‘De drogist weet er meer van’, zetten de drogisten regelmatig actuele thema’s op de agenda.

Voor deze campagne is gebruik gemaakt van informatie van het Vitamine Informatie Bureau, ondergebracht bij TNO Kwaliteit van Leven in Zeist. TNO Kwaliteit van Leven verricht al een groot aantal jaren vitamineonderzoek en geldt op dit gebied als (inter)nationale autoriteit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!