Toename omzet winkelvastgoed

Vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle schat dat het totaal aan transacties in winkelvastgoed tot en met het derde kwartaal 2005 een recordhoogte van rond de 8,4 miljard euro bereikt. In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 8,2 miljard euro.

Jeremy Eddy, directeur European Capital Markets bij Jones Lang LaSalle, zegt hierover: “Investeerders in winkelvastgoed blijven profiteren van het aanzienlijke eigen vermogen en de beschikbaarheid van externe financiering. Daarnaast zoeken beleggers meer geografische spreiding en worden ze flexibeler in de structuur van de deals om zo transacties zeker te stellen. Er blijft een beperkt maar constant aanbod van beleggingsmogelijkheden en de forse concurrentie zorgt voor een neerwaartse druk op het rendement.”

De grootschalige detailhandelssector, ofwel retail warehousing, wordt een steeds sterker onderdeel in de totale retailbranche. Het Europese transactievolume in retail warehousing steeg de eerste drie kwartalen naar meer dan €1,8 miljard, ver boven de €550 miljoen in 2004. Jones Lang LaSalle's meest recente rapport over retail warehousing in Europa laat zien dat alleen al voor het derde kwartaal van 2005 de totale omzet in retail warehousing op ca. €515 miljoen uitkomt, een zeer forse stijging vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2004. Toen was de omzet ca. €61 miljoen, slechts 11% van het totale winkelvolume. De sterke stijging in investeringen in retail warehousing wordt gevoed door de grote vraag naar ruimte buiten de binnenstad. Dit heeft weer te maken met de behoefte tot verlaging van kosten (huren zijn hier normaal gesproken slechts 10-12% van die in de dure binnenstad) en de vraag naar grotere units met meer parkeergelegenheid.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!