OPG op weg met Mediq

De nieuwe apotheek van OPG is door apothekers enthousiast onthaald. Topman Marc van Gelder heeft de schone taak de meer dan tweehonderd OPG-apotheken om te vormen tot één herkenbare keten. Het nieuwe format is niet van achter het bureau bedacht. “In april zijn we met apothekers, designers en bekenden uit de retail in het vliegtuig gestapt”, zegt Van Gelder. De groep heeft Engeland, Parijs en Noorwegen aangedaan. Daarbij zijn ideeën opgepikt van Londense fitness-studio’s (elke medewerker met foto en beschrijving aan de muur) en Noorse apotheken (de routing in de winkel). Ook de combinatie tussen uiterst modern en het aloude vakmanschap is terug te vinden in de nieuwe apotheker. Mediq heeft een ‘open keuken’ waar medicijnen met vijzels en weegschalen worden klaar gemaakt.

Het assortiment van Mediq bestaat naast medicijnen op recept uit zelfzorgmiddelen. Daarbij wilde de groep niet teveel in de richting van de formule van het Kruidvat of van Albert Heijn belanden. In de nieuwe setting wordt de patiënt benaderd als klant. Zo houden de apothekers bij Mediq een vast spreekuur. De kritiek dat apothekers daarbij teveel op de stoel van de dokter gaan zitten, ontkracht Van Gelder: “De arts stelt de diagnose, wij leveren de medicatie. Ons spreekuur gaat alleen over de juiste medicijnen en hulpmiddelen. We werken uitstekend samen met huisartsen”.

De eerste helft van 2006 trekt OPG uit om het concept te optimaliseren. “Zeker 80 procent staat, 20 procent wijzig je”. Voor de volledige ombouwing is een aantal jaren uitgetrokken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!