De koers van Macintosh Retail Group

De Macintosh Retail Group heeft een succesvol jaar achter de rug. Ondanks de moeilijke start in het eerste halfjaar van 2005. Door lagere bestedingen in de non-food retail markt (-3,7 procent) viel de omzet voor Macintosh over de eerste helft 2,5 procent lager uit.

“De tweede helft van het jaar verliep daarentegen goed, eigenlijk al vanaf de maand juli. Voor ons was dit aanleiding om eind november een persbericht uit te sturen met de verwachtingen dat de afgelopen achterstand van 2,2 miljoen euro, in het tweede halfjaar meer dan volledig zou worden ingelopen. 2005 is nu afgelopen en we denken te kunnen stellen dat dit een succesvol jaar is geweest”, zegt bestuursvoorzitter Frank de Moor. Hij kan op dit tijdstip niet specifieker zijn vanwege de verscherpte regels met betrekking op de publicatie van bedrijfsnieuws.

Halfords
Halfords heeft zich inmiddels al vijf jaar gespecialiseerd in de verkoop en inbouw van autonavigatiesystemen. De navigatiesystemen slaan aan bij de consument en Halfords weet de positie als voortrekker te verstevigen en is inmiddels marktleider in (portable) navigatie.

Belcompany
Belcompany heeft zich gestort op de online verkoop van telecomproducten. Met drie verschillende websites benadert Belcompany de markt. Het bedrijf is aan het experimenteren met de online verkoopvaardigheden en heeft de lat hoog gelegd. “We willen voor eind 2007 ook in dit kanaal marktleider zijn”, zegt productmanager André Hoetink. Daarnaast is Belcompany actief in de zogenoemde multiplay-markt. Daarbij worden meerdere producten zoals ADSL, TV en vaste en mobiele telefonie van één leverancier in één pakket aangeboden.

Invito
Schoenwinkel Invito is ook stevig aan de weg aan het timmeren. Zo introduceerde de keten een nieuw winkelconcept, waarbij elke winkel een unieke identiteit moet krijgen. De nieuwe winkels krijgen een open en helder karakter met moderne en herkenbare simpele vormen.

Kwantum
Kwantum, de aanbieder van woninginrichting en decoratie, rukt verder op naar het noord-oosten van Nederland. Zo opende de keten drie nieuwe filialen in deze regio. Over heel 2005 heeft Kwantum 6 winkels geopend. Momenteel is Kwantum marktleider op het gebied van gordijnen en behang en staat de winkel in de top-3 als het gaat om vloerbedekking, zonwering, huishoud- en woningtextiel, karpetten en verlichting.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!