Wellink positief over toekomst

President Nout Wellink van De Nederlandsche Bank is van mening dat het aankomende jaar met vertrouwen tegemoet kan worden gezien. “Het vertrouwen in de toekomst mag best wat meer zijn dan bij sommigen nu het geval is. Vertrouwen is de basis van de economie”, zegt Wellink.

Een jaar eerder riep Wellink de consument op om vooral meer geld uit te geven om zo de economie een boost te geven. Dat is niet door iedereen goed begrepen. “Ik bedoelde daarmee dat mensen meer geld moeten gaan uitgeven, mits ze het hebben”. Wellink vindt het onverstandig dat mensen zich in de schulden steken. “Als ze geen buffer hebben, zoals vermogen, een huis of aandelen, dan kan dat gevaarlijk zijn”.

Over de huidige meevaller van drie miljard euro is Wellink duidelijk. In zijn ogen is er niet echt sprake van een meevaller en moet het bedrag gezien worden als een verlichting van de financiële tegenvallers van de laatste jaren. “Daarom moet de huidige meevaller terug in de staatskas”. Op sommige gebieden gaat het momenteel goed in Nederland maar er zijn nog steeds gebieden waar grote financiële tekorten bestaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!