Durfkapitaal oprukkend gevaar

Participatiemaatschappijen zijn voor Nederlandse topbestuurders een oprukkend gevaar. Durfkapitalisten kunnen vaak een stuk verder gaan dan bedrijven die om strategische redenen op overnamepad zijn. Uit Engels onderzoek van PricewaterhouseCoopers blijkt dat 41 procent van de Britse topbestuurders oprukkende durfinvesteerders een zorgelijke bedreiging zien van hun eigen overnameplannen.

Strategische partijen kunnen bij bedrijfsveilingen lastig concurreren met financiële partijen. Laatstgenoemde partijen kunnen dergelijke transacties financieren met geleend geld (75 procent is geen uitzondering). Bedrijven met financiële ratio’s die afhankelijk zijn van aandeelhouders kunnen zich dergelijke leningen niet permitteren. En met Nederland als traditionele ‘poort tot Europa’ is het wachten op de eerste overname van een AEX-fonds. “De kans dat dit al dit jaar gebeurt, is groot”, zegt Reinier Westeneng, hoofd research van SNS Securities.

Eerder viel Vendex KBB in handen van KRR, Cinven, Permira, Alpinvest en management en Wehkamp is in handen van Industri Kapital. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!