Lekkerland en Fixmer werken samen

Lekkerland Benelux N.V., een dochteronderneming van de Lekkerland Groep, is sinds 1 januari 2006 een joint venture overeengekomen met de Luxemburgse groothandel Fixmer. De nieuwe onderneming - met de naam Conway Fixmer s.a.r.l. - zal haar bedrijfsactiviteiten voornamelijk richten op de internationale systeemklanten in Luxemburg. Het bedrijf zal worden geleid door Henk-Jan Peterse en Romain Bock. Henk-Jan Peterse is Algemeen Directeur van Lekkerland Benelux. Romain Bock is Directeur van de firma Fixmer.

Fixmer en Lekkerland Benelux N.V. zijn beiden voor 50% eigenaar van de nieuwe onderneming. “In deze joint venture is Lekkerland / Conway verantwoordelijk voor marketing en verkoop. Fixmer neemt inkoop, opslag en logistiek voor haar rekening”, zegt Henk-Jan Peterse over de verdeling van de werkzaamheden. De operationele start van Conway Fixmer is gepland in het eerste kwartaal van dit jaar.

Lekkerland in Europa
De Lekkerland GmbH & Co. KG, gevestigd in Frechen bij Keulen, is de in Europa toonaangevende full-service-partner voor de conveniencehandel. De groothandelsonderneming levert in elf Europese landen goederen aan 117.000 pompstationshops, kiosken, tabakwinkels, drankzaken, warenhuizen, levensmiddelen-bedrijven, fast food-ketens, bakkerijen, kantines en convenience-stores met een omvangrijk assortiment, dat bestaat uit tabaksartikelen en snoepgoed, drank, snacks, fast food, verse producten, non-foodartikelen en producten voor de telecommunicatie. Met ca. 6.500 medewerkers behaalde Lekkerland in 2004 een omzet van 8,3 miljard Euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!