Super de Boer bang voor koper Edah

Een deel van de Edah-franchisers zien de beslissing van Laurus als een positieve ontwikkeling. Jaren van verlies en onzekerheid hebben tot het besluit geleid.

“Afgelopen jaren zijn een hele zware gang geweest. Ondernemers zijn bezig met de dagelijkse gang van zaken in hun supermarkt. Tegelijk wordt geprobeerd Laurus op poten te zetten. Er is teleurstelling dat het niet is gelukt met de nieuwe Edah Lekker & Laag. Maar ondernemers beseffen ook dat ze daar niet lang bij stil moeten staan en aansluiting moeten zoeken bij een goede partij”, zegt Edah-franchiser en woordvoerder van de franchisevereniging Meint Boonstra.

Laurus wil de onderdelen het liefst in zijn geheel verkopen. De franchisevereniging pleit ervoor dat elke vestiging wordt bekeken. “Welke supermarkten zitten al in het marktgebied, hoe groot is de vestiging waar het om gaat, dat soort zaken”.

Super de Boer volgt de ontwikkelingen rondom de Edah-vestigingen met argusogen. John Heerschap, voorzitter van de franchisevereniging van Super de Boer: “Als je samen met een niet zo best ingevulde Edah in een marktgebied zit, heb je daar weinig last van. Nu komt daar wellicht een agressieveling te zitten en dat kan voor veel van onze zelfstandige ondernemers desastreus zijn. Wij voeren overleg met de directie van Super de Boer om zulke doublures in kaart te brengen en daar oplossingen voor te vinden in de verkoop”.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!