Bertelsmann lanceert boekenshop

Boekenkopers kunnen in Nederland en Vlaanderen voortaan voor Nederlandstalige boeken terecht bij een nieuwe internetboekhandel: Cosmox. Nadrukkelijk stelt Cosmox – een wereld van boeken - het boek centraal. Hoewel andere productgroepen (muziek, film) medio dit jaar zullen volgen wil Cosmox vooral boekhandel zijn. Compleet met een invulling van de adviesrol, zodra daaraan behoefte blijkt.
“Er is op de Nederlandstalige boekenmarkt ruimte voor een nieuwe aanbieder van boeken via internet”, aldus Oktay Erciyaz van DirectGroup Bertelsmann. “Het percentage huishoudens met een internet aansluiting is hoog en het kopen via internet is fors gestegen, vooral op het gebied van boeken. Dat weten we niet alleen uit eigen ervaring maar blijkt ook uit alle statistieken. Met Cosmox spelen we daar op het juiste moment op in. De technologische ontwikkeling en het vertrouwen van consumenten in e-commerce maken de tijd rijp voor Cosmox.”

Critici zijn van mening dat Bertelsmann laat instapt met zijn internetactiviteiten. Marktleider Bol.com ziet de stap van het grootste mediaconcern van Europa niet direct als een bedreiging, mede omdat Bol.com een grote voorsprong heeft op de Nederlandse markt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!