'Grote winkelketens zetten verhuurders voor het blok'

'Grote winkelketens zetten verhuurders voor het blok'

Grote ketens als C&A, H&M en Zara-moeder Inditex zetten verhuurders voor het blok. Ze eisen huurkorting of delen mee dat ze de komende maanden geen huur betalen vanwege de coronacrisis. Dat meldt het FD na een rondgang langs eigenaren van winkelpanden.

Vastgoedeigenaren zeggen te begrijpen dat kleine ondernemers in een lastige situatie zitten, maar voor de houding van internationale winkelketens hebben ze minder begrip. Algemeen directeur Laurens van de Noort van Vastgoedbelang, de vereniging van particuliere vastgoedbeleggers, zegt dat sommige huurders een dreigende toon aanslaan. "Er wordt dan gezegd dat ze de komende drie maanden geen huur betalen. Als je niet binnen vijf dagen hebt gereageerd, dan ben je automatisch akkoord."

De brieven waarin grote, internationale concerns simpelweg meedelen dat ze geen huur gaan betalen, kan ook op weinig sympathie rekenen bij vastgoedbedrijf Kroonenberg Groep. "Zij krijgen van ons een briefje terug waarin we aangeven daar niet mee akkoord te gaan."

Eerder meldde RetailNews al dat ketens als Action, Hunkemöller en WE Fashion leveranciers hebben laten weten dat ze hun rekeningen later gaan betalen.

Reacties 6


gerard boer 24 mrt, 11:24

Ik kan het ook niet begrijpen van die grote internationale ketens , die hebben vrijwillig hun zaken gesloten terwijl ze mogen opblijven , hebben al het personeel in de tijdelijke ww gedaan . terwijl de kleine ondernemers doorploeteren en daar heb ik meer sympathie voor.


Fred De Vries 24 mrt, 14:34

boycotten die grote partijen! zij helpen ons systeem naar de klote!


Robert Dubois 24 mrt, 16:24

Maar wat als een particulier een paar panden heeft voor de verhuur en verder géén inkomsten heeft. Is geen ondernemer en wordt daardoor ook niet geholpen door de overheid. Is zelf ook slachtoffer dus van deze bizarre toestand. Én afhankelijk van de huurinkomsten. Is te kort door de bocht om zo maar te zeggen : we halveren de huur of iets dergelijks. Iedereen wordt getroffen nu, en niemand wil een ander te kort schieten maar zal ook aan zichzelf moeten denken.


c.t. de koning 24 mrt, 17:03

Verhuurders en vastgoedeigenaren zijn altijd al moeilijk en ontoegangelijk geweest.
Maar in beider belang laten we nu overleggen om leegstand en faillisementen
te voorkomen want zonder omzet kan geen ondernemer Huur betalen
en bij hoge omzetten kan meer betaald worden
maar dan wel overleggen met elkaar


ikke weet het 24 mrt, 17:50

Dan moeten de klanten ook maar naar deze grote ketens gaan en zeggen ik betaal komend jaar maar de helft voor de artikelen, eens kijken of ze er op terug komen.

De grote jongens denken alles maar uit te kunnen maken.
Zij hebben al het voordeel van werktijd verkorting e,d, het is nog maar de vraag of dit ook voor een zelfstandige geldt die een eigen pand heeft.
UIt eigen ervaring weet ik dat dit niet zal gebeuren, is mij al verschillende keren overkomen met o.a. het open breken van de straat wat een jaar duurde.
Gemeente beloofd dan als de omzet 30% of meer is verlaagd, dan heb je recht op een vergoeding, toen het zover was zei de gemeente... oh u heeft een eigen pand, eet dat dan maar eerst lekker op,
Nou ik kan je vertellen van die stenen kun je niet eten, dat is hopelijk mijn pensioen.


Hans Groet 25 mrt, 12:26

Grote internationaal werkende bedrijven denken altijd met pressiemiddelen en sabotage hun wil door te drijven. Dat komt mede door het feit, dat Multinationals op allerlei manieren door de Nederlandse overheid gepamperd.
Het waarom van deze voorkeursbehandelingen is niet duidelijk. Vooral, omdat door de komst van deze grote internationale winkelketens de kleine winkeliers uit het straatbeeld zijn verdwenen.

De onroerendgoed verhuurders zouden nu elkaar niet moeten beconcurreren, maar gezamenlijk stelling moeten nemen tegen de multinationals. Als de ketens het woord bij de daad zouden voegen en hun bedrijfsactiviteiten in Nederland zouden stoppen, werkelijk zouden stoppen, dan maken ze weer plaats voor Nederlandse ondernemers.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!