Groente blijkt het populairst op maandag

De consumptie van groente neemt voor en in het weekend af. De consument blijkt aan het eind van de week eerder voor gemak te kiezen dan uitgebreid in de keuken staan. Op maandag willen veel Nederlanders weer een verse, gezonde start maken en consumeren ze het vaakst groente. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Productschap Tuinbouw (PT). Zo`n 46% van de Nederlanders neemt op een willekeurige dag fruit tot zich. Van deze groep eet 16% wel eens buitenshuis, waarbij het fruit niet van thuis meegenomen is. Groente eet 60% van de Nederlanders op een willekeurige dag. Op zaterdagen wordt het minst vaak groente gegeten. Het aantal consumptiemomenten ligt 50% lager dan op maandag. Op zaterdag bezoekt de gemiddelde Nederlander anderhalf keer zo vaak de snackbar als op een doordeweekse dag. Groente wordt in 8% van de gevallen buiten de deur gegeten. Dat gebeurt voornamelijk in de horeca of op het werk. De meest populaire groenten zijn tomaten, bonen en komkommer. Rauwkostsalades blijken populair tijdens de lunch. Tijdens het avondeten wordt groente het vaakst gecombineerd met aardappelen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!