Rusland: geen wodka meer

Ook in Rusland is drinken schadelijk voor de gezondheid. Van deze melding moet sinds afgelopen week dan ook op elke drankfles in Rusland melding worden gemaakt. Anders mag de drank de winkel niet uit. En daar zijn de alcohol-retailers niet blij mee. Ze zien echter geen enkele mogelijkheid hun drankvoorraden op korte termijn van nieuwe etiketten te voorzien. Bovendien dragen de etiketten in de meeste gevallen originele kenmerken van de fabrikant om namaak tegen te gaan.

Volgens de nieuwe wet zijn fabrikanten niet verplicht om de nieuwe etiketten te gebruiken. Ze menen echter dat deze situatie de Russische retailsector tot massale fraude zal dwingen. De spelers op deze belangrijke en lucratieve markt in Rusland, zowel retailers als producenten, hebben per brief geklaagd bij de overheid. Ze pleitten daarin voor de uitstel van deze regel, minder overheidscontrole en minder papieren romslomp.

De nieuwe regel had niet eerder moeten komen. Afgelopen donderdag vierde het land nog de ‘Dag van de moederlandverdediger’ (oftewel Mannendag). Bij dit oude sovjetfeest worden flinke hoeveelheden wodka genuttigd. Voor de Russische consument valt te vrezen dat de wodka nu, na het feest, dan ook op is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!