Britse supers stoppen verkoop bedreigde vis

De grote Britse retailer Sainsbury’s heeft aangekondigd te stoppen met de verkoop van bedreigde vissoorten. Daarmee treedt het in de voetsporen van Marks & Spencer en Waitrose. Op die manier wil Sainsbury’s een bijdrage leveren aan het in stand houden van de visvoorraden in de zeeën.

Een van de vissoorten die niet langer verkrijgbaar zal zijn bij de derde grootste supermarktketen van Groot-Brittannië is rog. De nadruk zal nu vooral liggen op de verkoop van de populairste soorten, zoals kabeljauw en zalm, waarvan Sainsbury’s nog grote aantallen in de zeeën vermoedt. Bovendien wil het de consument aan de ‘seizoensvis’ helpen, om zo te de verkooppieken van vissoorten te spreiden. Deze maand is tong bijvoorbeeld vissoort van de maand.

Bernadette Clark de Marine Conservation Society (MCS), een instelling die opkomt voor de bescherming van leven in de zeeën, is blij met de stap van Sainsbury’s. “Door te weigeren om bedreigde vissoorten als rog te verkopen, kunnen retailers als Sainsbury’s echt een positieve invloed uitoefenen op de bescherming van het leven in de zeeën. Het kan zelfs helpen om decennia van overbevissing terug te draaien.” Per jaar is de visverkoop bij de keten goed voor zo’n 204 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!