Van der Hoeven zet tegenaanval in

Voormalig Ahold-topman Cees van der Hoeven heeft gisteren bij de start van het boekhoudfraudeproces een tegenaanval ingezet. Van der Hoeven diende bij de raad van tucht een klacht in tegen Bart Koolstra van PriceWaterhouseCoopers (PWC). Koolstra had ferme kritiek in een PWC-onderzoek naar de boekhoudfraude bij Ahold. Het onderzoek zou echter niet deugen volgens Van der Hoeven, die bovendien nauwelijks de gelegenheid zou hebben gehad om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Van der Hoeven zei daarnaast de rechtszaak vol vertrouwen tegemoet te zien. “Als je jezelf recht in de spiegel kan aankijken, heb je niets om bang voor te zijn. Dit is niet een proces van rechtpraten. Dit is een proces waarin moet blijken dat er naar eer en geweten is gehandeld.”

Een deskundige, die in opdracht van de rechtbank de boekhoudfraude bij Ahold onderzocht, zegt echter dat de ex-bestuurders en -commissarissen “onprofessioneel” hebben gehandeld. De geheime contracten die de top opstelde om zeggenschap bij dochterbedrijven te suggereren, noemt hij “de allerdomste daad van Ahold.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!