Britse sex tax flink omlaag

De Britse minister van Financiën, Gordon Brown, gaat de belasting op anticonceptiemiddelen flink omlaag brengen. Op dit moment moet over bijvoorbeeld condooms nog het standaard BTW-tarief van 17,5 procent worden betaald. Om het aantal tienerzwangerschappen en soa-besmettingen te verminderen, zal dat binnenkort echter 5 procent worden.

De laatste tijd is flink gelobbyd voor verlaging van het belastingtarief. Anticonceptiemiddelen op recept zijn al langere tijd helemaal belastingvrij, maar condooms werden als ‘niet-essentiële producten’ beoordeeld – met 17,5 procent belasting als gevolg.

Het percentage tienerzwangerschappen in Groot-Brittannië is een van de hoogste in Europa. Een woordvoerder van het ministerie: “Een paar pond maakt een heel verschil voor een tiener die de morning-afterpil koopt. We hopen dat meer mensen nu ongewenste zwangerschappen kunnen voorkomen, en dat de stijging van het aantal soa-besmettingen een halt wordt toegeroepen.” De nieuwe maatregel zal de condoomgebruiker 7,5 miljoen euro per jaar besparen, en de staatskas 15 miljoen kosten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!