Advertorial: De PFM Group breidt Engelse activiteiten uit door overname CoreTech Solutions

Advertorial: De PFM Group breidt Engelse activiteiten uit door overname CoreTech Solutions

PFM, gespecialiseerd in het tellen en analyseren van bezoekersstromen in en om retail locaties, heeft het Britse CoreTech Solutions overgenomen. PFM had al een vestiging in de UK en zet met de overname van CoreTech, marktleider in IT infrastructuur voor de Britse winkelvastgoedsector, in op verdere groei. 

Fundament
‘Meten is weten’. Om de winkelervaring te kunnen verbeteren, is het in de eerste plaats van belang te weten hoeveel mensen er in een winkelgebied aanwezig zijn. Betrouwbare en nauwkeurige bezoekersdata staat aan de basis van effectieve besluitvoering. PFM is sinds begin jaren ‘80 actief in bezoekerstellingen, data analyse én interpretatie. 

PFM is zowel in Nederland als in de UK gevestigd en bedient vanuit deze kantoren veel internationale klanten. Binnen Retail mag PFM onder andere Asics, Perry, De Bijenkorf, C&A en Lush tot haar klantenkring rekenen.  

Groei
PFM zet de komende jaren in op verdere internationale groei door middel van een ambitieuze M&A strategie. De keuze voor CoreTech is voor Bart Schmitz, eigenaar van de PFM Group, logisch. “Onze Engelse collega’s zijn al vele jaren succesvol als het gaat om complexe installaties en het is dankzij de mensen en kennis van CoreTech dat we deze projecten succesvol gerealiseerd hebben. Daarbij past de projectkennis, de operationele aansturing en het innovatieve karakter van Coretech, goed bij PFM’. Met de acquisitie van CoreTech wordt een breder, professioneel fundament gelegd onder de Engelse activiteiten van PFM. De fusie van beide bedrijven in de PFM Holding UK Ltd zorgt voor een unieke combinatie om de sterk groeiende groep opdrachtgevers de juiste dienstverlening te kunnen bieden. 

Met de overname wordt zowel het personeels- als klantbestand uitgebreid. De omzet groeit met meer dan 100% in de UK als gevolg van zowel organische als autonome groei. Na overname bedraagt de geconsolideerde omzet van de PFM Group circa €15 miljoen. 

Over CoreTech Solutions en PFM 
CoreTech werd opgericht tijdens de recessie van 2008 en groeide snel uit tot marktleider in de Britse IP-infrastructuurmarkt. Het groeiende klantenbestand omvat veel toonaangevende spelers uit de winkelvastgoed- en transportsector.  

De PFM Group, opgericht in 1982, is een van Europa’s meest toonaangevende technologie adviesbureaus gespecialiseerd in passanten analyses en communicatiesystemen. Door waardevolle inzichten te bieden worden klanten in staat gesteld de bedrijfsvoering te optimaliseren. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in