Chocolate Company en L1NDA maken chocola van personeelsplanning

Chocolate Company en L1NDA maken chocola van personeelsplanning

Het leven voor iedereen een beetje lekkerder, leuker en gezelliger maken. Dat is de missie van café en chocoladewinkel Chocolate Company. En het lukt ze in alle 20 vestigingen met chocolade én aandacht voor gasten en medewerkers.

“Chocolade heeft het in zich om het leven leuker te maken”, vindt Alexander de Ronde Bresser, sweet retail director bij Chocolate Company. “Daarom vind je bij ons ambachtelijke chocoladeproducten en meer dan 50 smaken chocolademelk. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de ultieme klantbeleving en we trainen ons personeel hierin. Hoe ga je met gasten om? Hoe maken we het leuk en gezellig? Dat begint al met de mentaliteit van onze medewerkers. Je bepaalt namelijk zelf met welke houding je naar je werk komt en of het een leuke dag wordt. Wees vooral jezelf, maar ontdek jouw kwaliteiten zodat je je altijd prettig voelt in je werk.”

Inroosteren is geen eenrichtingsverkeer
Bij Chocolate Company houden ze rekening met elkaar, ook als het op inroosteren aankomt. Alexander: “Vroeger was het: ‘Dit is het rooster en als je niet kunt, horen we het wel.’ Maar medewerkers inplannen is geen eenrichtingsverkeer. Mensen vinden het vaak niet erg om hard te werken of even bij te springen, als ze maar wel invloed hebben op het rooster. Daarom vragen wij collega’s om hun beschikbaarheid 3 weken van tevoren door te geven. Zo krijgen de managers de planning op tijd rond en voelen collega’s zich oké bij het rooster. We matchen dus de voorkeuren en diensten en dat geeft een positief gevoel.”

Tool om business te runnen
Het personeelsmanagement regelt Chocolate Company sinds 2013 via het personeelsplanning platform van L1NDA. Ook de kassasystemen en loonadministratie zijn hieraan gekoppeld. “L1NDA geeft ons inzicht in de bedrijfsvoering. In combinatie met de omzetgegevens kunnen wij franchisenemers adviseren over hun inroostering. Wat gaat hier goed en wat kan daar beter? Hoe blijven ze in de plus? Ondernemers zijn vaak zijn niet zo goed met dat financiële stuk en hebben echt tools en overzicht nodig. Maar voor inzichten over in te zetten uren moet je alles wél goed registreren. L1NDA is als het ware een tool om een benchmark te maken en onze business te runnen”, aldus Alexander.

Overzicht en support voor medewerkers
In Nederland vind je 20 vestigingen van Chocolate Company. Het grootste gedeelte werkt nu met L1NDA. Jessica Duindam, bedrijfsmanager bij Chocolate Company: “L1NDA is heel overzichtelijk, ook het kantoorgedeelte. In één oogopslag kan ik zien hoeveel uren iemand in de plus of min staat. Dat rekent L1NDA automatisch uit. En met de duidelijke instructievideo’s leren nieuwe medewerkers het systeem kennen en kunnen ze zelf hun account compleet maken. Die onlinesupport is heel fijn. En onze collega’s vinden L1NDA ook makkelijk werken.”

Over L1NDA voor de retail
L1NDA is één platform om je team samen te stellen, in te plannen en te managen. Recent is L1NDA’s platform uitgebreid met een flexwerk uitzendbureau. Onbepaalde diensten in je planning kun je nu direct vervullen met flexibele krachten van L1NDA. Binnenkort komt daar een link bij naar de freelancers van YoungOnes. Doordat je minder tijd hoeft te besteden aan administratieve werk, kun je je meer focussen op wat er echt toe doet. Klik hier voor meer informatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!