Personeel komt vaak weg met diefstal

Jaarlijks komen duizenden werknemers weg met het bestelen van hun baas. Jaarlijks kost diefstal door werknemers de detailhandel zo’n 200 miljoen euro. Winkeliers willen wel aangifte doen, maar stuiten op desinteresse bij de politie. Dat zegt het Platform Detailhandel.

Co-voorzitter Herman van der Geest: “We worden overstelpt met klachten van ondernemers. Wie aangifte wil doen tegen een werknemer, stuit op het politiebureau op een muur van onwil. Agenten raden vaak af aangifte te doen, of laten weten dat zij niet zijn geïnteresseerd ermee aan de slag te gaan. Daardoor wordt jaarlijks van enkele duizenden gevallen geen aangifte gedaan.” Volgens het platform bestelen ieder jaar ongeveer 6.000 werknemers hun baas.

Van der Geest heeft inmiddels minister Remkes van Binnenlandse Zaken per brief gevraagd om maatregelen te nemen. Hij wil dat de politie interne diefstal serieus neemt en dat gemakkelijker wordt om er aangifte van te doen.

De politie reageert verontwaardigd op de bewering van het platform. “Dat wij structureel weigeren aangiftes op te nemen, is niet waar”, zegt woordvoerder Cees den Bakker van de raad van hoofdcommissarissen. “Het zijn de winkeliers zelf die vaak geen aangifte doen, wegens tijdgebrek of uit angst voor imagoschade.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!