Rabo: AH wordt koper Konmar

Konmar wordt waarschijnlijk door Albert Heijn overgenomen, en Edah door het Belgische Colruyt od een consortium van Superunie-leden. Dat verwacht Rabo Securities, de marktanalyse-afdeling van Rabobank.

Bij Konmar rekent Rabobank op een totale verkoopprijs van 100 miljoen euro, 2,3 miljoen per winkel. De waarde van de gemiddelde Edah-winkel wordt geschat op 900.000 euro. Dat zo’n 10 procent van de 276 Edah’s echter moeilijk te verkopen zal zijn volgens de bank, zal Laurus ongeveer 40 miljoen kosten.

Rabo Securities ziet drie belangrijke redenen waarom AH de belangrijkste gegadigde voor Konmar is. Ten eerste kan Ahold met de Konmar-filialen de nieuwe formule AH XL in één keer over heel Nederland uitrollen. Bovendien stelt het Ahold in staat de gewenste 5 procent omzetgroei per jaar te realiseren. En tot slot versterkt een overname AH’s positie in Zuid-Nederland.

Voor Colruyt is het now or never om op de Nederlandse markt te komen. De omzet zou daarnaast in een keer met 20 procent verhoogd worden. De belangrijkste troefkaart van het Superunie-consortium: het kan Laurus een plek bieden in de inkooporganisatie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!