5 cadeautrends voor 2022

5 cadeautrends voor 2022

Op zoek naar een mooi cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag, Moederdag, Vaderdag, Pasen, Kerst of een relatiegeschenk? Dan is het goed om je van tevoren in te lezen in de cadeautrends voor 2022. Zo is er bijvoorbeeld meer aandacht voor duurzaamheid. Zeker bij een relatiegeschenk kun je dan laten zien dat je op een maatschappelijk verantwoorde manier aan het ondernemen bent. Maar er zijn ook nog andere situaties waarin een mooi cadeau wel op zijn plaats is.

De 5 trends voor 2022
Meestal kun je van tevoren al weten wat er trending gaat worden, daarom hebben we een lijstje gemaakt voor de 5 grootste cadeautrends van dit jaar. Daarbij staan duurzaamheid en creativiteit voorop.

Cadeaus voor in de brievenbus
Door de coronapandemie hebben we elkaar lang niet kunnen bezoeken of mooie cadeaus kunnen geven. Daardoor werd er een nieuwe trend geboren die we wat ons betreft ook na de pandemie door gaan zetten. Dat is een brievenbuscadeau. Dit is een cadeautje dat door de brievenbus past, waarmee je iemand thuis mee kan verrassen. Het voordeel is dat het pakketje niet hoeft te worden aangenomen of dat de ontvanger er voor thuis hoeft te blijven. In plaats daarvan gooi je het cadeautje gewoon door de brievenbus.

Dat is ideaal wanneer je bijvoorbeeld als geheime aanbidder aan iemand de liefde wilt verklaren. Er zijn verschillende brievenbuscadeaus te verkrijgen. En daar hoort best wat creativiteit bij, zoals bijvoorbeeld een platte wijnfles.

Duurzame cadeaus
Duurzaamheid gaat in 2022 steeds meer een rol spelen. Daarbij is het belangrijk dat het cadeau zelf én de verpakking duurzaam zijn. Steeds meer fabrikanten komen met duurzame goodies en verpakkingen op de markt. Ideaal als je een relatiegeschenk aan een duurzame ondernemer wilt geven.

Cadeaus voor het seizoen
Ook voor de verschillende seizoenen zijn er verschillende cadeaus te vinden. Zo hoef je voor de Kerst niet altijd een adventskalender met chocola te geven. Je kunt ook een adventskalender 2022 kopen met bijvoorbeeld iedere dag een ander lekker luchtje. Of paasgeschenken met mooie verzorgingsproducten. Zo heb je een functioneel cadeau voor ieder seizoen!

Geef eens aan een goed doel
Naast duurzaamheid zijn er meer maatschappelijke thema’s. Wist je dat je bij aanschaf van sommige cadeaus ook tegelijkertijd bijdraagt aan een betere wereld? We zijn ons steeds meer bewust van wat we kopen. Het is een voorrecht dat we in een deel van de wereld leven waar dat mogelijk is. Daarom kun je als cadeau ook deels bijdragen aan een goed doel. Bijvoorbeeld door een cadeau te kopen waarvan de helft van de opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel. Zo kun je bijvoorbeeld bijdragen aan drinkwater in ontwikkelingslanden of het bouwen van goed sanitair in Afrika.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!