Stichting begint ‘oorlog’ tegen cash

Nederlandse consumenten moeten minder met contant geld betalen. Dat vindt de Stichting Bevordering Efficiënt Betalen (SBEB). De bijkomende kosten voor cashtransacties zijn namelijk te hoog volgens de stichting. Iedere contante betaling brengt 30 cent aan kosten met zich mee, tegen bijvoorbeeld 4 cent bij chippen. SBEB begint daarom een ‘oorlog’ tegen cash.

“Het moet bij consumenten tussen de oren komen dat het veel goedkoper en efficiënter kan”, zegt Henk van den Broek van de stichting. “Al die biljetjes moeten vervoerd, geteld, gecontroleerd: het is een van de duurste manieren van betalen.” Hoe de op bewustwording gerichte campagne vorm gaat krijgen, weet Van den Broek nog niet. “We zijn aan het kijken welke maatregelen het snelst resultaat hebben.”

Goed nieuws voor de stichting: binnen tien jaar maken contante betalingen nog maar eenvijfde deel uit van het totaal aantal transacties. Dat verwacht de Nederlandsche Bank (SNB). Uit het kwartaalbericht van de DNB blijkt dat pintransacties sterk aan terrein winnen. De Chipknip en creditcard worden echter minder gebruikt. Ongeveer 45 procent van de betalingen gebeurt nu met een plastic pas.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!