De laatste trends in vloerkleden

De laatste trends in vloerkleden

Verkopers begrijpen dat een nieuw vloerkleed vaak een aanzienlijke investering is voor klanten. Daarom is het verstandig om op de hoogte te zijn van de nieuwste trends in vloerkleden. Dit voorkomt dat klanten geld uitgeven aan een stijl die snel verouderd raakt. We hebben onderzoek gedaan naar vooraanstaande ontwerpers om inzicht te krijgen in de kleuren, materialen, texturen en vormen die momenteel de toon zetten in interieurs, zowel nu als in 2023. Door deze kennis kunnen verkopers een trending vloerkleed aanbieden. Lees verder!

Diverse kleuren
Consumenten zijn niet meer alleen geïnteresseerd in lichte en neutrale vloerkleden. De nieuwste trend is om levendige kleurencombinaties te gebruiken, waarbij het vloerkleed de hoofdrol speelt bij het bepalen van het kleurenpalet van een kamer. vloerkleden zijn niet langer beperkt tot saaie beige en grijstinten, ontwerpers en klanten experimenteren juist met frisse en opvallende kleuren. Voor 2023 zien we een grote vraag naar koraal kleuren en tinten die natuurlijkheid en frisheid uitstralen, zoals heldere terracotta, oranje, kersenrood, limegroen, geel en bieten paars. Deze kleuren maken het vloerkleed een opvallend element in elke ruimte.

Natuurlijke vezels
Weet ook dat vloerkleden gemaakt van natuurlijke vezels een tijdloze aantrekkingskracht hebben en ook nog eens milieuvriendelijk zijn. Deze vloerkleden kunnen uitstekend gecombineerd worden met moderne, heldere of effen vloerbedekkingen om een eclectische sfeer te creëren. Ze zijn ideaal om wand-tot-wand te installeren en te combineren met antieke kelims of dierenhuiden. Aardetinten blijven populair in de wereld van textiel, maar met gedurfde texturen. Natuurlijke materialen zoals sisal, wol en jute zijn populair voor vloerkleden. Lage geweven vloerkleden bieden een solide basis voor het leggen van lagen, maar je kunt ook spelen met toon-op-toon patronen door verschillende texturen en poolhoogtes te gebruiken. Als consumenten op zoek zijn naar een vloerkleed voor de slaapkamer, adviseer dan zachte ondergronden zoals jute of bamboe, en suggereer eventueel het gebruik van een zijden of wollen vloerkleed erbij voor extra comfort.

Lagen maken
Daarnaast moet je op de hoogte zijn van de populaire trend van het gelaagd leggen van vloerkleden met verschillende texturen. Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in het creëren van een interessant effect door meerdere vloerkleden over elkaar te leggen. Deze trend is met name geschikt voor open ruimtes waar geen muren zijn om verschillende gebieden af te scheiden. Door het combineren van verschillende vormen, kleuren en texturen kunnen ontwerpers de verschillende zones in een ruimte accentueren. Dit stelt consumenten in staat om bijvoorbeeld een aparte zithoek en leeshoek te creëren zonder gebruik te maken van fysieke scheidingen. Door te spelen met texturen en kleuren kan ook het gebruik van elke ruimte worden aangegeven. Het gelaagd leggen van vloerkleden biedt consumenten de mogelijkheid om hun interieur op een creatieve manier interessanter en persoonlijker te maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!