100 banen weg bij Neckermann

Thuiswinkelbedrijf Neckermann brengt het aantal werknemers in Nederland terug van 800 naar 700. Zo’n 75 werknemers in Hulst en Terneuzen kunnen een gedwongen vertrek tegemoet zien. Het bedrijf kwam tot dit besluit op een gedaalde omzet en verliezen in het afgelopen jaar. Neckermann richt zich vanaf nu helemaal op internet, en heeft daarom onlangs ook voluit Neckermann.com.

Directeur K. Gabriëls: “Wij moeten veel sneller gaan reageren op veranderende marktomstandigheden. Neckermann moet sneller prijscorrecties kunnen toepassen, grotere collecties aanbieden en meer communiceren met de klant.” De maatregel is ook een reactie op het besluit van minister Zalm van Financiën, om de maximale kredietrente te verlagen van 21 naar zestien procent. Neckermann sluit nieuwe reorganisaties volgens Gabriëls niet uit.

De jaaromzet van Neckermann bedraagt 250 miljoen euro. Hoeveel de omzetdaling en het verlies in 2005 bedroegen, wil het bedrijf niet kwijt. Momenteel haalt Neckermann ongeveer veertig procent van zijn omzet via het internet. Ter vergelijking: bij concurrent Wehkamp is dat al meer dan vijftig procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!