Premium vloeibare bouillons in SIG-kartonverpakkingen

Premium vloeibare bouillons in SIG-kartonverpakkingen

Ariake introduceert vloeibare bouillons op Belgische en Franse markt

Het Japanse Ariake lanceert als eerste bedrijf vloeibare bouillons in aseptisch kartonnen verpakkingen op de Belgische en Franse markt. Het bedrijf, wereldwijd actief op het gebied van natuurlijke kruiden, bouillons en sauzen, breidt zijn bouilloncategorie uit met een nieuw assortiment hoogwaardige vloeibare bouillons verpakt in SIG Slimline kartonverpakkingen.


Onlangs heeft SIG, leverancier van verpakkingsoplossingen, een SIG Slimline 12 Aseptische flexibele vulmachine in Ariake's productielocatie in Maasmechelen geplaatst. Met deze machine kan Ariake aseptisch verpakte vloeibare bouillons aan de portfolio toevoegen. De bouillons in nieuwe verpakkingen verschijnen deze maand op de Franse markt. Daarna is ook de Belgische markt aan de beurt.

Aseptisch afgevulde kartonnen verpakkingen
Dankzij de afvultechnologie van SIG kan Ariake Europe nu voor het eerst aseptische levensmiddelen aanbieden, een grote stap voor het productassortiment van het bedrijf. Ariake heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van kwaliteit en heeft SIG gekozen als strategische partner voor deze belangrijke introductie.

Vloeibare voedingsmiddelen die aseptisch zijn afgevuld in kartonnen verpakkingen van SIG bieden grote voordelen. Ze behouden de premium kwaliteit, smaak en aroma en beschermen alle natuurlijke voedingsstoffen, vitaminen, smaken en kleuren. Het verpakkingsmateriaal houdt licht en lucht tegen. Producten kunnen zo zonder koeling of conserveringsmiddelen lang bewaard worden. Kartonnen verpakkingen zijn daarnaast onbreekbaar, licht en handig dankzij hun rechthoekige vorm, waardoor transport en distributie efficiënt zijn. Ze behoren ook tot de meest duurzame verpakkingsoplossingen en zijn verkrijgbaar in trendy designs.

Nieuwe retailkansen, nieuwe consumenten
“Dankzij de vul- en verpakkingstechnologie van SIG creëren we nieuwe retailkansen. We kunnen voor onze producten, die bekendstaan om hun hoge kwaliteit, nieuwe consumenten bereiken, opvallen in het schap en winstgevende groei realiseren. De flexibele vultechnologie van SIG stelt ons bovendien in staat om snel te reageren op veranderingen in de markt en op veranderende consumentenvoorkeuren en gedrag," zegt Sven Glibert, Junior Plant Manager bij Ariake Europe.

SIG's vulmachine kan 12.000 kartonnen verpakkingen per uur aseptisch vullen in verschillende inhoudsmaten van 500 ml tot 1.100 ml. "Het was geweldig om samen te werken met het team van Ariake Europe, dat nu het eerste bedrijf is in België dat vloeibare levensmiddelen afvult in onze aseptische kartonverpakkingen. Ariake zag al snel de voordelen van de unieke vul- en hulstechnologie van SIG en is nu klaar om in de toekomst nog meer nieuwe en interessante vloeibare voedingsproducten te lanceren," zegt Sonia Voicu, Marketing Manager BeNeLux & France bij SIG.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!