GrandOptical België maakt gedeeltelijke doorstart

GrandOptical België maakt gedeeltelijke doorstart

De beste 10 winkels van GrandOptical in België maken een doorstart met Standard Investment als nieuwe eigenaar. De winkels krijgen een nieuwe naam: Opsin Optics, zo meldt de Belgische krant De Tijd.

GrandOptical had in totaal 35 filialen in België. Wat er met de overige vestigingen gebeurt is nog niet bekend. De 10 winkels die doorstarten gaan zaterdag weer open. Het nieuwe merk richt zich op het hogere segment van de markt. 

De Belgische winkels van GrandOptical maakten sinds 2 jaar deel uit van het Oostenrijkse MPG. Deze groep nam de formule over van GrandVision na de fusie van dit concern met EssilorLuxottica. Eind januari werden de Belgische winkels failliet verklaard.

De nieuwe eigenaar Standard Investment is onder meer bekend van de Nederlandse Burger King-filialen en was voorheen eigenaar van Office Centre. In Nederland behoort de formule GrandOptical nog steeds tot Grandvision/EssilorLuxottica, waar ook Pearle onder valt. Voor de Nederlandse winkels heeft het faillissement in België dan ook geen gevolgen gehad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!