Nederlanders gaan door twee brillen kijken

Het dragen van verschillende brillen op verschillende momenten zal in ons land toenemen. Dat verwacht Specsavers, naar aanleiding van een onderzoek dat ze lieten uitvoeren door TNS UK en TNS NIPO. In Engeland is het dragen van meerdere brillen al veel meer ingeburgerd, stelt Specsavers. Zo blijkt uit het onderzoek dat 44 procent van de Britten meer dan één bril heeft. In Nederland is dat 36 procent. Van de Britten vindt bovendien 46 procent het belangrijk om te kunnen kiezen voor verschillende brillen. In Nederland is dat 26 procent.

“De Engelse brildrager heeft zeker niet altijd gevonden dat twee of meer brillen met elkaar afwisselen belangrijk is”, aldus Tessel Horsman van Specsavers. “Pas sinds wij in Engeland het concept ‘2 brillen voor de prijs van 1’ introduceerden, is de kijk van het publiek op het hebben en dragen van meer brillen veranderd. Nu we dit concept in Nederland hanteren, verwachten we ook een verschuiving bij Nederlandse brildragers. Als je je tweede bril toch gratis krijgt, ga je vanzelf meer afwisselen.”

Horsman vervolgt: ”Het hebben en dragen van verschillende brillen moet gewoon de normaalste zaak van de wereld worden. Heeft iemand bijvoorbeeld een belangrijke vergadering, dan zet hij zijn zakelijke montuur op.” En: “Per slot van rekening draag je toch ook meerdere paren schoenen en jassen als je van look of stijl wisselt.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!