Vaker en verder weg op vakantie

Kamperen in eigen land is uit, hotelvakanties in het buitenland juist in. Dat blijkt uit de publicatie ‘Vakanties van Nederlanders in 2005’ van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Vorig jaar gingen in totaal 12,4 miljoen Nederlanders op vakantie. Samen maakten zij 34,4 miljoen vakantiereizen.

Het eigen land is steeds minder de bestemming van die reizen. Vorig jaar werd 17,3 miljoen keer vakantie in eigen land gevierd. Dat is 1,4 miljoen, ofwel 7,5 procent minder dan in 2002. De kust en de Hollands-Utrechtse meren daalden het meest in populariteit. De Achterhoek en de Groningse, Friese en Drentse zandgronden zagen hun populariteit juist tegen de trend in stijgen. De tent wordt nog maar door 940.000 Nederlanders gebruikt. In 2002 lag dat aantal nog op 1,1 miljoen.

De hotelvakantie in het buitenland is juist een stuk geliefder geworden. Tussen 2002 en 2005 steeg het aantal Nederlanders dat op deze wijze zijn vakantie doorbracht met 22,4 procent tot 6,6 miljoen. Frankrijk is nog steeds het populairst, maar wordt inmiddels op de voet gevolgd door Duitsland. Groot-Brittannië en België worden minder populair.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!