“Overname Ahold aanstaande”

Een groep Britse en Amerikaanse investeerders bereidt momenteel een overnamebod op Ahold voor. Dat stelt de Britse zakenkrant The Business. De groep, waar Centaurus en Paulson deel van uitmaken, zou Ahold na aankoop willen opsplitsen. Een opgedeeld Ahold zou namelijk meer opleveren dan het concern in zijn huidige vorm.

Een Ahold-woordvoerder wilde niet reageren op de berichten. Analist Nico van Geest acht een bod op Ahold reëel. “Maar Centaurus en Paulson kunnen dit niet alleen. Zij kunnen hooguit één miljard euro ophoesten. Dus zullen zij hulp nodig hebben van andere investeerders.” Apax en Permira behoren tot de partijen die in dit verband genoemd worden. De beurswaarde van het Zaanse grootgruttersconcern is momenteel elf miljard euro. Daarnaast staat er een schuld open van zes miljard euro, wat de overnamekosten op zeventien miljard euro brengt.

Enkele maanden geleden stelde Aholds ex-bestuurder Theo de Raad nog dat splitsing onvermijdelijk is. Dat zou onvermijdelijk zijn wegens de structurele problemen bij het bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!