AH: kwaliteit kant-en-klaar wél goed

Albert Heijn bestrijdt uitspraken van de Voedsel en Waren Autoriteit over de voedingswaarde van kant-en-klaarmaaltijden. Volgens een onderzoek van VWA voldoet slechts twee procent van dergelijke maaltijden aan voedingsrichtlijnen voor hoofdgerechten van het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad. AH noemt het onderzoek echter ‘zeer gedateerd’.

Albert Heijn stelt dat het VWA-onderzoek stamt uit maart 2005. En juist in de periode daarna zijn de kant-en-klaarmaaltijden veel gezonder geworden aldus de Zaanse supermarktketen. Een woordvoerder: “Zo is het vetpercentage en het zoutgehalte in de maaltijden verlaagd en werden meer groenten toegevoegd. Momenteel draagt veertig procent van de maaltijden en voeren 1200 huismerkartikelen het gezondheidslogo op de verpakking. We zijn dan ook verbaasd over de uitkomsten van het VWA-onderzoek.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!