Ondanks dat de fysieke winkelstraat de laatste tijd weer meer wordt bezocht, is leegstand een steeds groter probleem aan het worden. Momenteel staat vijf procent van alle winkelpanden leeg, maar volgens INretail loopt dit percentage - als er niks gebeurt - dit jaar op tot ten minste twintig procent. Om dat te voorkomen komt de brancheorganisatie in actie. 

Dat de coronacrisis de retail hard heeft geraakt, staat als een paal boven water. En dat laat ook zijn sporen na in de winkelstraten. Die zijn onderhevig aan een toenemende leegstand en als daar niks aan wordt gedaan, zal volgens INretail het aantal leegstaande winkelpanden alleen maar toenemen. Daarom bedacht de brancheorganisatie een ‘herstelplan voor de retail’ en stuurde dit naar toenmalig informateur Tjeenk Willink en de huidige informateur Mariëtte Hamer en alle politieke partijen. Met de hoop op verbetering en een nieuw kabinet dat zich meer inzet voor de retail.


Ook Romke de Jong, Tweede Kamerlid (D66), ontving dit plan en ging in op een uitnodiging voor een werkbezoek aan Utrecht. Onder begeleiding van...