Bristol lijdt al jaren verlies, maar de schoenen- en kledingketen was naar eigen zeggen op weg naar break-even. Maar toen, u voelt hem aankomen, was daar de coronacrisis. "We hebben een vreselijk jaar achter de rug", zegt ceo Elise Vanaudenhove. Maar er gloort ook hoop, vertelt ze aan RetailTrends.


We spreken ceo Elise Vanaudenhove via een videoverbinding. De kleindochter van de oprichter zit op het hoofdkantoor in het Belgische Beringen, twintig autominuten verwijderd van Diest - daar waar het in 1925 met een schoenenwinkeltje begon. Vanaudenhove draait er niet omheen. Het was een vreselijk jaar en dat is aan de jaarcijfers terug te zien.


Ze wijst op de sheet: de omzet liep met ruim veertig miljoen terug, van 183,3 miljoen naar 142,3 miljoen euro. En dat betekent automatisch ook een groter verlies. Een fors verlies: van 6,1 miljoen in 2019 naar 18,7 miljoen euro in 2020. Al werd het resultaat extra gedrukt door een grote herstructurering, waarbij tientallen slecht presterende winkels werden gesloten. Die operatie is inmiddels grotendeels afgerond.