Precies 35 jaar maakte State of Art deel uit van het leven van Hans Kuijf (68). Of beter gezegd: het wás zijn leven. Nu neemt de commercieel directeur afscheid en ter gelegenheid daarvan is RetailTrends welkom op het imposante hoofdkantoor in Lichtenvoorde, voor een reis door dik drie decennia fashionretail.


Lichtenvoorde heeft twee eyecatchers die veel verder reiken dan de grenzen van de Achterhoekse plaats. De eerste is het jaarlijkse muziek- en motorcrossevent Zwarte Cross. En nummer twee: State of Art.


Middenin het centrum aan de Westermanstraat – genoemd naar oprichter Albert Westerman - doemt plotseling het enorme kantoorpand van het 35 jaar oude modemerk op. Al dekt ‘kantoorpand’ eigenlijk niet de lading. Logistiek, ontwerp, showroom: het zit allemaal onder één dak. En ook nog een Porsche-werkplaats, maar daarover later meer.


Hans Kuijf neemt ons mee naar zijn riante, smaakvol ingerichte werkkamer. Hij herinnert zich nog goed het moment in het najaar van 1986 dat de telefoon gaat en Albert Westerman aan de lijn hangt. “Geen idee wie dat was, maar hij...