Wat ooit begon als een marktkraam is uitgegroeid tot een online drogisterij met een omzet van 22 miljoen euro. En daar blijft het niet bij. Drogist.nl heeft begin dit jaar vier webshops van Vetex overgenomen en verwacht daarmee over vijf jaar op een omzet van 75 miljoen euro uit te komen. 
 

Zeeuwse marktkraam

Drogist.nl is ooit begonnen als een drogisterijkraam, vertelt medeoprichter Jacco Luijk. “Mijn vrouw Miranda had haar eigen schoonheidssalon en hielp haar vader in het weekend op de markt. Hun buurman op de markt wilde met pensioen en vroeg haar zijn drogisterijkraam over te nemen.” Ze besluit het te doen en in 1996 richt ze samen met haar man - toen nog vriend - ‘Markthandel Luga’ op. Het stel gaat zes dagen in de week met een bus vol drogisterijartikelen langs bij allerlei Zeeuwse markten. 
 

Twee jaar later stoppen ze op de markt en openen een fysieke winkel in Goes: Unique beenmode & drogist. “Wat je de afgelopen tien jaar met de fysieke winkels zag, was toen aan de gang met de markthandel. Het bezoek werd veel minder. Daarbij is op...