De kersverse minister van Economische Zaken Micky Adriaansens had maandag haar eerste werkbezoek. De primeur was voor de retailsector. In de stad die ze goed kent: Rotterdam.


Een bruisende winkelstraat. Wie wil dat nou niet? Ook het nieuwe kabinet vindt dat belangrijk, getuige een passage in het coalitieakkoord. “Een bruisende winkelstraat is cruciaal voor de leefbaarheid in dorpen en steden. Het kabinet gaat samen met lokale overheden aan de slag om de leegstand tegen te gaan en de samenwerking tussen retail, horeca en cultuur te stimuleren.”


Daar willen we meer over weten, dachten INretail, de Raad Nederlandse Detailhandel en het Vakcentrum. Samen met de gemeente Rotterdam nodigden de brancheorganisaties de nieuwe minister van Economische Zaken uit, Micky Adriaansens van de VVD. Deze maandag op de kop af vier weken in functie.


Bekend terrein

Het werkbezoek begint in koffiezaak Heilige Boontjes aan het Eendrachtsplein, waar onder anderen ex-gedetineerden werkervaring kunnen opdoen. Adriaansens (57) is terug in Rotterdam, de stad waar ze rechten en bedrijfskunde studeerde en waar...