Een laagdrempelig online overzicht van alles waar de kampeerfanaticus wild van wordt: met de eerste kampeer- en outdoor marktplaats van Europa wil Obelink orde scheppen in een gefragmenteerde markt. Het doel: het Mekka van de kampeerindustrie worden. Als je het aan het brein achter de martkplaats-plannen Wil Salden vraagt, heeft de retailer uit de Achterhoek alle potentie om groot te worden. Heel groot. We leggen hem het vuur aan de schenen met zes vragen.


Welke rol heeft online bij Obelink ingenomen?

“We waren er vroeg bij: onze webshop ging al in 1998 live. De verzending – die dertig gulden kostte –en de afhandeling van orders duurde alleen al twee weken. Moet je nagaan, daar stond toen iedereen om te springen. 


Stapje voor stapje zijn we meegegaan met de tijd en we hebben een omnichannel organisatie neergezet waarin fysiek en online steeds meer in elkaars verlengde lagen. Vergis je niet: online is een hoofdzaak geworden. Ook bij ons neemt online een enorme vlucht. We hebben individuele webshops in Duitsland, België, Italië, Frankrijk, Spanje en Polen. Onze producten gaan...