Het einde is nabij voor Miss Etam en het veel kleinere Steps. Eigenaar Martijn Rozenboom heeft voor de twee modeketens uitstel van betaling aangevraagd. RetailTrends legde hem schriftelijk zes vragen voor.


1.    U wijst naar de lockdown en de loonsteun die er niet kwam. Maar sinds de overname in september is het al onrustig bij Miss Etam. Gedoe over loonbetalingen, tientallen winkels die dicht gingen, de webshop uit de lucht, en verhalen over rekeningen die niet zouden zijn betaald en winkels die geen nieuwe collecties kregen. Hoe stond Miss Etam ervoor op het moment dat de lockdown werd afgekondigd?


"We waren voorzichtig aan het opkrabbelen na het faillissement van vorig jaar. Als dan plotseling zo'n beetje alle omzet wegvalt, dan is de situatie kritiek. Terwijl de winkels uitpuilen van de wintercollecties en de voorraden, gooide de overheid ze van de ene op de andere dag dicht. Erger kan niet."

"We hebben alles op alles gezet om het bedrijf in aanmerking te laten komen voor de NOW-regeling, maar het UWV en het ministerie van SZW waren niet op andere gedachten te...